torstai 21. maaliskuuta 2024

Hetan Marianpäivät

 

     "Niin se taasen vuosi vierähti. Marianpäivän markkinoila tuli piipahettua molempina päivinä. Lauvvantaina oli paljon myyjiä kylälä. Suopunkikilpailut houkutteli väkeä kattomhan. Tuli sitä taasen ostettua jotaki. Pyssyy taas vuojen lämpimänä.

     Paikaliset käsityöntekijät on olhe taasen reiphana. Monenlaista non tehne. Toivottavasti muukki osti tuotheita. Se innostaa jatkamhan perinettä ku tavara liikkuu.

     Sunnuntaina oliki sitte hiljasempaa. Markkinatorilakhan ei ollu ennää ku kaks myyjää. Kaalo tuuli vishin verotti tulijoita. Mutta ei sole ko pukeutumiskysymys. Kyllä sielä pitkälä takila tarkennee. 

     Sotilhakki on lähtenhe jo kotia. Ei net kuulema ollu olhet oikhen ostopäälä. Ei sitä kukhan oikhen osanu ennakolta aavistaa, minkälainen tuomonen homma oikhen on. Ens kerrala olhanki sitte viishampia, ko tiijjethän mitä on tulossa.

     Kovasti non kuihtunhe nämät meijjän tapahtumat entisajoista. Tuossa raatasimma monen tutun kansa siittä. Meijjän pitäs vain saaha enämpi ihmisiä innostumhan myymhän töitänsä. Tekijöitä kuiteski piisaa. Markkinointiaki pitäs lisätä paljon, ko ei nuita mainoksia ole kauheasti näkyny oikhen mishän.

     Uusia ideoita tarvittais meijjän tapahtumien ja kunnan kehittämishen. Ottakaappa ihmiset koppi ja puhukaa järjestäjile jos teilä on hyviä ajatuksia. Ja tieten tekijöitäki tarttee, ko ei net hommat ittesthän tapahu.

     Hyvvää kevättä jokhaisele. Nautima lissääntyvästä auringosta ja lähethän pilkile."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ne ovat saapuneet.

       "Ei tarttenu ennää tehä halkoja yksin. Kesästä nauttiminen loppu. Tai oikeasthan väheni. Lämmin keli ja vesisathet teki tehtävän...