sunnuntai 31. joulukuuta 2023

Uus vuosi, vanhat kujhet.

 

     "Tänhän vietethänki sitte vuojen viimistä päivää ja oikhen talvisissa tunnelmissa. Pakkastakhan ei ole ko -25. Kyllä tarkennee. 

    Mie olen miettiny tätä kulunutta vuotta. Mitä kaikkea son pitäny sisälhän. Huolia ja murhheita on piisanu, mutta niin on ilosiaki asijoita. Saldo onneksi kuiteski jääpii reilusti plussan puolele. Eihän sitä ihminen muuten jaksas. Mettässä käynnit on jääny vähemäle, samaten ku kuvvaaminenki, mutta pittäähän sitä olla seuraavalle vuojele jotaki tavotetta. Muutenhan homma karkais vanthuusta, ko pitäs koko ajan olla tekemässä pelkkiä mukavia asijoita. Tulis vielä ressi.

     Naapurissa ammuthin jo raketteja. Ottivat vähä ennakkoa, mutta sielä on pieniä lapsia, niin sen ymmärtää. Somahan son ko nekki näkevät raketit. Muuten non varhman jo nukkumassa puolita öin. Sais nähä jaksaako itte valvoa sinne asti. Soma son kattoa ku kyläläiset ampuvat raketteja taihvaale. Mie en ole itte ampunu pitkhän aikhan, ko lapset on jo niin isoja, ettei net ennää oikhen perusta niistä. Kattelevat kyllä, mutta ei itte ammuta.

     Pittää vielä syöpässä juhlaruokaa, mutta sohvale ei saa mishän nimessä mennä istumhan. Jääpii kyllä sitte raketit näkemättä. Mie ko nukahan, niin saapii kyllä lasin takana räjähtää, ennenku mie havahun.


     Hyvvää Uutta Vuotta kaikile ja vielä parempaa ens vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...