perjantai 20. lokakuuta 2023

Jäätää se.

 

     "On se ollu komea keli. Piti kaupassa käyvvessä oikhen pysähtyä othan kuva tässä yks aamu. Aurinko paisto niin komeasti. Järvi höyrys. Hithasti se Ounasjärvi jäätyy, muttei sole mikhän ihme ko son niin syvä. Pienemät järvet kestää jo kävelä rantoja myöten.

     Lunta ei ole vielä kauheasti. Pakkasta on ollu aamusin semmonen -15 astetta, mutta päivälä se lauhtuu muutamhan asteshen. Huomena pitäs taas lähteä methän. Mie hain lämpösaaphat jalkhan ja kelkkatakki on pakattunna rephun. Aamula ko vielä keitähyttää veen ja tekkee kuumaa mehua mukhan, niin luulis tarkenevan päivän istuskella. 

     Yhen hirven se pitäs vielä löytää. Non menhe hukkia piilhon. Niitä ei ole niin helppo muutenkhan löytää, niin pittää vielä valtion koirien kans kilpaa ajattaa.

     Yhen hukan non saanhe ammuttua. Ihmetyttää vain, ko sillä on ollu kuulema koira kaverina. En mie ole kyllä koskhan kuulu, että niilä on evhät mukana, ko kulkevat pitkin kairoja. Tai tässä tappauksessa pitkin kyliä. Alkaa tunthun, että net ei taijja ihan rehelisiä susia olla. Haas non niitä koirasusia. Hetasta suet on kavonhe vishin kokonhan. Ei niistä ole kukhan kuiten puhunu mithän vähhän aikhan.

     Pittää vielä laata kahvinkeitin aamuksi valhmiiksi. Jos kerranki ottais valhmin kahvin termarhin. Ei tarttis passissa käpissä niin kauheasti. Tiijjä vaikka sais kaverin kahvistelhen. Semmosen pitkäjalkasen meinaan. Eihän sitä koskhan tiijjä.

     Piämä peukkuja."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lahjoja helpola.

            "Ompa soma! Mie vilkasin kaupala käyvvessä ilmotustaulua. Pääsee taasen melko helpola lahjanhankinnassa. Ensin perjantaina ...