perjantai 29. syyskuuta 2023

Syysriemuja.

 

     "Kyllä se taas keksi tauvvin tehä. Kaks viikkoa tässä on menny yskiessä ja niiskuttaessa. Välilä nosti oikhen lämmönki. Onneksi se nyt alkaa ohi menhen. Pystyy tekhen hommat alta poijjes ennen ku alkaa lunta tulhen oikeasti.

     Venhen mie kävin jo nostamassa talviteloile. Vesisathessa piti senki tehä, ko tämä meijjän syksy on muuttunu aivan mahottomasti. Nyt pitäs olla jo kylmän puolela ja pikku hiljaa lumiki maassa, mutta ei senthän. Saat ulkona touhuta t-paitasilhan mäkäröitten syöttinä. Tosin ei kannattis ko sillälaila mie tämän räkätauvvin hommasinki. Son niin petolinen keli olemassa.

     Mutta kyllä se tästä. Viikonloppuna pitäs lähteä koijjuja karsimhan. Vettä se kyllä lupas, mutta ei auta ko net pittää kuitenki tehä. Loppuu viikonloput kesken. 

     Kattelin tuossa varastossa käyvvessä, että atrain oottellee, ko joku käyttäs häntäki vesilä. Nyt on kyllä ollu monena iltana tyventä, että haas taijjan ottaa senki mökile mukhan. Kokkeilis pari haukea saaja paistikalaksi. Olis se kyllä hyvvää pitkästä aikaa.

     Ensin pittää kuitenki hakea toppatakki esile, ettei ennää pääse kylmettymhän. Mennee muuten koko syksy hukhan täkinmukassa sohvala maatessa. Niinku ei olis muutaki tekemistä."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lahjoja helpola.

            "Ompa soma! Mie vilkasin kaupala käyvvessä ilmotustaulua. Pääsee taasen melko helpola lahjanhankinnassa. Ensin perjantaina ...