maanantai 12. kesäkuuta 2023

Kiirettä piettää.

 

     "Voi mahoton ko on ollu hoppua. Tuntuu, että kaikki jääpii kesken ko ei ehi joka paikhan. Tuhanen hommaa tehä ja kesä painaa pääle. Viimi viikon ko vielä oli reisussa, niin urkko kussee koko ajan. Ja mikä pahinta, ei pystyny ees kirjotella tännekhän mithän.

     Son tämä kesän alku aina semmosta, ettei tartte miettiä mitä tekis. Häytyy vain yrittää laittaa asijat tärkeysjärjestykshen ja yrittää tehä alta poijjes. 

     Vene on viety järvenranthan turpoamhan, matot on pesty ja seuraavaksi pitäs lähteä puunkaathon. Sitte olis pikku maalailua sielä täälä. Ennen sääskeä kokkeila keritä, vaikka niitä kyllä jo lentelee, samaten mäkäräisiäki. Villi ko nyt pakkaa olhen molempia. Ennen net on tulhe eri aikhoin. Vishin on tehne keskenhän uuen sopimuksen, että nyt saapii molemat kiusata elukkaparkoja yhtä aikaa.

     Harvoin meinaa meikäläiselä olhen ressiä, mutta nyt tuntuis semmonenki rietas pukkaamhan pääle. Ko vielä tämän viikon jaksas painaa menhen, niin sitte helpottais. Juhanuksena oliski sitte tarkotus lähteä mökile rauhottumhan, taikka tunturhin kalhan. 

     Voi rievattu senthän..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...