tiistai 20. kesäkuuta 2023

Taidetta tunturista.

 

     "Mie kävästin tässä yks kerta Hetassa, luontokeskuksessa hakemassa mönkijhän ajoluvan. Ko molin saanu paperin käthen, niin virkailija vinkkas, että käyppä sieki kattomassa näyttelyä. No, mie vilkasin kelloa ja tuumasin, että ei mulla senthän niin hoppu ole, etten kerkijäis sen vertaa vilkassa.

     Häätyy taasen kehassa, että kyllä meilon hyviä maalareita täälä. Niin oli hienoja kuvia tehnet. Osan tunnen, mutta oli sielä outoja nimiäki. Meile on muuttanu muualta paljon uusia asukhaita. Hyvä niinki, ko välilä tuntuu, että ihmisiä pelkästhän kuolee tai muuttaa muuale asumhan. Lissääki mahtus, että vinkkinä vain tässä vähä vihjasen.

     Pohjosen luonto tarjoaa mahottomasti ideoita ja inspiraatiota. Sen hoksas kyllä ko katteli tauluja. Niin oli hyvin saanhe ikustettua maisemat kankhale.

     Sinne on kuulema tulossa taas yhen taiteilijan töitä näytile. Pittää kyllä käyvvä nekki sitte vilkasemassa ko tulevat. Käykää tekki. Enontekijöläistä sielunmaisemaa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...