torstai 9. maaliskuuta 2023

Ilmoja pitelee

      "Hienot on kyllä kelit olhet. Kelpaa hiihellä. Mieki innostuin jopa lavulekki. Toishaalta son kyllä liianki helppoa matkantaittoa mennä valmista keinoa pitkin, mutta kyllä sitä joskus saapii päässä vähä helpomala. Ei tartte aina rämpiä. Somempaa se siltikki on.

     Son kuulema Hetassa tamppari puonu Ounasjärvelä jäihin. Onneks ei kuitenkhan ihan uppelukshin menny. Jääny jäähän kantamhan. Kuskilekhan ei onneks sattunu mithän. Jäätilane on muuten vishinki hyvä. Ainakhan mie en ole itte hoksanu mithän. Tosin ei tässä ole vielä oikhen kauheasti mishän kulkenukhan, ko pilkkiaika ei ole vielä alkanu.

     Semmostaki kuulin, että tunturilatua ei aukassa ollenkhan. Sitä jääpii moni kaipailemhan. Mie tiijjän monia, jokka on huitashe monesti tuntureitten yli Pallakaselle taikka toisin päin. Mie en kylläkhän niin paljoa hihtomisesta tykkää, että lähtisin juuri sinne asti rukattamhan.

     Lavut sais aina olla paremassa kunnossa, mutta koitama nyt kuiteski nauttia näistä, mikkä meilä on, emmäkä aina valita tyhjänpäiväsestä. Jokhainen voipii tehä omat paremat latunsa jos siltä tuntuu. Pahimilta valittajilta molen joskus kysässy, että olekko sie muistanu maksaa sitä vapaaehtosta latumaksua koskhan. Joku on tokassu, että en ole, enkä meinaakhan. Jotta siihen malhin. Oliskhan se sillon parempi piettää suunsa kiini ja siirtyä lumikenkäilhyn. Ilmasesta ei kannata valittaa..."



1 kommentti:

  1. Tutun näköinen paikka tuossa kuvassa. Harmi kun ei Hettaan näillä lumilla taida ehtiä.
    Kiva blogi😊.
    Ritva

    VastaaPoista

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...