tiistai 28. helmikuuta 2023

Myrskyn jälkeen on poutasää...

 

     "Voi mahoton. Vastako soliki oikea myräkkä. Kartano on sen näkönen ko meilä olis ollu hakkuut pihapuistikossa. Risua ja naavaa piha täynä. Melkhein tekis mieli hakea harava esile ja alkaa harkkaamhan. Toishaalta kannattais, ko kevhäälä son sitte kuitenki eessä seki homma.

     Nyt onki ollu kahtena iltana varsin kommeita revontulia. Pitäs vain jaksaa koittaa valvoa pitemphän. Son vain kuulkaa hankallaa ko pitäs aamusta taas olla virkkuna leipää hakemassa maalimalta. Työ haittaa harrastuksia. Son monessa asijassa piettäny paikkansa. Paljon on hyviä asijoita ja kelejä menny siutti, ko pittää työn orjana olla. Mutta ei se auta. Taas son aamula lähettävä.

     Kohta son seki ilo menny. Ei tartte ennää vahata taihvaale. Alkaa muut riemut. Mie ostinki jo pari uutta vappaa ja mormuskoita valhmiiksi. Ja pitäs kait net nuot sivakakki hakea varastosta esile. Jos vaikka innostuis hihtomhan. Pakkaa vain olhen niin, että viikola on hyvä ilma olla töissä, mutta annappa ko tullee viikonloppu ja vaphat, niin eikhän sole ryökäle taas pilvessä ja lunta puottaa. Melkhein tekis mieli alkaa olhen viikonloput töissä ja piettää vaphat keskelä viikkoa. Jos sais kerranki nauttia paremista keleistä.

     Minun pitäs oikeasthan ostaa uuet sukset, mutta ko son tehty ihmisen elämästä liian vaikeaa. Ko son erit sukset luistelhun ja perinteishen. Löytyy pitopohjaa ja karvapohjaa. Miten ennen vanhhan pärjäthin yksilä suksila. Niilä hiihethin kaikki lavut läpi ja joskus kilpaaki. Välilä menthin kelkkakeinoaki myöten pitkiäki matkoja. Onneks Hetasta löytyy lehen mukhan nykyhjän ihan voitelupalvelu. Ei tartte itte alkaa taajomhan liistereitten kansa. 

     Kyllä se tieten vieläki taitaa olla, että parhhat sukset on tuossa liiterin nurkala kalhveessa. Seittemän senttiä leveät ja kohta kolma metriä pitkät. Ei tartte kuule voijella ja aina löytyy latu. Nimittäin perästä päin."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...