tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulusesonki

 

     "Kattelin teollisuushalleila Hetassa käyvvessäni, kuinka bussit toi porukkaa sinne pukkeutumhan. Britit on lähtenhet taas seikkailemhan Lapin ihmemaahan ja kattomhan joulupukkia. Innostus on silhminpistävvää. Non ku lehmät pääsee kevhälä ekkaa kertaa laitumele talven jälkhin. Sinishin ja punashin kelkkapukhuin pukkeutunhet turistit telmivät ulkona lumessa. Pakkanekhan ei niitä näytä haittaavan. Sama homma son Karessuvanossaki.

     Tänä vuona kuulema niitä tullee 91 konheelista. Joku sano, että niitä olis semmonen parikymmentä tuhatta kävijää. Son melkonen lössi. Melko hyvvää bisnestä. Ja hyvä kunnalekki. Siinä on koko paljo paikalisia yrityksiä mukana ja ihmisiä töissä joulun ajan.

     Mie kauhtuin ko kuulin paljonko tämmönen matka niile oikhen maksaa. Non päivämukin täälä ja samala rahala met olema kuiten viikon etelän lämmössä. On niistä osa tieten pitemphänki.

     Huvinsa kullaki. Mie mielumin lommailen mettässä. Kyllä sieläki välilä tunkoa on, mutta ei net porot juuri samalaista metakkaa pietä.


Ps. Pitäkää kanssaimmeiset ittestä huolta, jotta vältyttä tältä riethan tauvvilta. Sei ole leikki maata sohvala,  ko välilä vilustaa, välilä puskee hikeä niinko olis saunassa, nokka vuotaa ja ääni on hukassa. Eikä ole koronaa. Menkää terhveenä."

     

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hetan Marianpäivät

       "Niin se taasen vuosi vierähti. Marianpäivän markkinoila tuli piipahettua molempina päivinä. Lauvvantaina oli paljon myyjiä kylä...