maanantai 9. toukokuuta 2022

Vain kaks kallaa


      "Pitkän koronatauvvon jälkhen, saathin Enontekiön Pilkkiviikko piettyä, samaten ko Kilpisjärven Vain kaks kallaa-kilpailukki. Tänä vuona net olikki kolmipäiväset. Tuulesta ja tuiskusta huolimatta, ihmiset näky viihtyvän jäälä. Kalansaalhila ei kyllä voinu tänäkhän vuona kehua. Vishinki yks mitantäyttävä saathin avanosta ylös asti. Kilpisjärvelä suuriman osan palkinoista voipiiki voittaa arvonnassa. Et tartte ees jääle lähteä könyämhän. Osa pilkkikansasta ei kyllä sinne ees pääsis. Oli sen verran väsynhe näköstä porukkaa liikhelä. Vai tekikhän se kova tuuli sen, että nei tahtonhe pysyä kunnola pystössä. Tiesi vain, mutta mie vähä eppäilen.

Saanaakhan ei tahtonu nähä räntäsatheessa.

     Tänä vuona lippuja myythin pelkästhän paikan päälä. Aikasemin niitä on saanu muualtaki, mutta nyt piti vasituishen lähteä oikhen paikan pääle. Sitä en ossaa sanoa, vaikuttikhan se kävijämäärhän, mutta aika vähä sielä väkeä oli. Paikalisia ainaki oli minusta tosi vähä. Tosin mie kävästin päivälä ja saatto net olla vielä osa tieten nukkumassa.

     Molen joskus aikaa käyny oikhen pilkiläki sielä, mutta tänä vuona ei ollu oikhen hinkua lähteä jääle asti, ko soli niin riethan kova tuuli ja räntää sato. Nyt on kylläki tuullu joka puolela, mutta tuola se vaikuttaa vielä kovemasti, ko sielä on sen verran vähä puita suojaamassa.

     Mutta tuli sielä seku vain käytyä kattelemassa. Ainaki välilä oli soma pysähtyä kattelemhan lintuja. Kylmä keli on hiastanu muuttopuuhia, mutta aina sielä jotaki löytyy, ko tietää paikat ja ossaa piettää silmät auki."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...