maanantai 2. toukokuuta 2022

Keväthommia

      " Tuntuu ettei se oikhein meinaa saaha kevättä aikaseksi. Pohjosenpuolelta tuulee koko ajan ja muutenki piettää kylmää. En mie silti yöpakkasia piä pahana, vaikka hanki on kohta liianki kova, että kelkka lämpennee helposti ja liuvvut ei taho saaha voitelua, ko ei ole irtolunta olemassakhan. Ei sen puolhen, sole kalakhan ollu syönilä. Vishin piettää liian kylmää nekki.

     Tämän viikon se kuiteski vielä luppaili kylmää, mutta se taitaa sitte tulla kerrala kesä, että heilahtaa. Lumet ja jäät sullaa äkkiä ja meilä loppuu kelit. Sitte häyvymä mekki huilata vähä aikaa ja oottaa tulvan laskua, että pääsemä mönkijälä liikhele.

     Nyt olis hyvä tehä puita, mutta ko ei ole vielä tarpheksi sulanu pinojen ympärystät. Pittää sitäki vielä vähä aikaa oottaa. Mutta yhtä hommaa on kuiteski ollu tosi helppo tehä. Harvoin saapii linnunpöntöt puhistettua näin helposti. Saat kävelä menhen ja sopivasti yltääki. Ei tartte tikhaitakhan kauheasti raahata matkassa. Hyvissä ajoin ollu nyt liikhelä, pääsee linnut puhtashen kothin. Mutta en mole oikeasthan nähny ees sotkia. Muutaman jouttenen vain havanu. Pikkulinnukki taitaa oottaa lämpimämpiä kelejä, että tarkenevat lentää tänne.

    Emmä kuitenkhan masenu, kyllä se kesä sieltä tullee ko kerkiää, ko vain jaksama vielä vähä oottaa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...