tiistai 26. huhtikuuta 2022

Pilkkiviikko


      "Meilon ollu taas säpinää täälä, ko on Enontekiön pilkkiviikko menheilhän. Viikon verran net pilkkii ja kisoja on kakstoista. Niitten lisäksi on vielä pilkkicuppi, jossa palkithan vielä parhaten pärjänhet. 

     Mie en ole itte koskhan osalistunu kishoin. Mie tykkään kyllä pilkkiä, mutta en tykkää kilpaila. Son liian totista hommaa. Paljo somempi istua rauhassa omala sakila, omila ottipaikoila. Vaikka olen mie joskus käyny kattomassa niitä. Seku raatinu väärtien kans kahvin ja makkaran merkeissä. Pittäähän se sen verran kannattaa paikalisia seuroja.

     Paikaliset pitäs kans saaha innostumhan uuesthan jääle. Moni on sanonu, ettei het tykkää käyvvä ko sielä on ammattilaiset asijala. Paskanmarjat, sanon mie. Nole sen kummempia ko mekhän. Mie kävin yhen tutun kans seku vain pilkilä, kisojen lomassa. Soli mestaritasoa pilkinnässä, mutta ei se pärjäny mulle ollenkhan. Se laukko eestakasi, kairas jään niin täythen reikiä, että se muistutti enämpiki tahkojuustoa ja haki kallaa, ko mie kairasin yhen reijjän tiethyn kohthan ja siittä vetelin kallaa ylös tasashen tahthin. Sano sitte, että mikset sie osallistu kilpailhuin ko tuola laila saat kaloja? Mie vain totesin, että tykkään enämpi nautiskella ja pyytää syömäkallaa.

     Soma ko yhistykset jaksaa järjestää kilpojansa vuojesta toishen. Pilkkiviikko on tärkeä tapahtuma täälä. Vielä ku saisima kovasti lissää osallistujia. Son valitettavasti supistunu tosi paljon alkuajoista. Parhaimilhan pilkkijöitä on ollu muistaakseni lähemäs puolitoista tuhatta. Tänä vuona on kuulema jääny alle saan. Korona on osasyy siihen. Toivottavasti ens vuona on taas kuiten normaali määrä.

     Pilkkiviikko vain pitäs saaha vetävämmäksi. Mie uskon, että paremila palkinoila saisima väen lissääntymhän. Muuala osallistujia piisaa. Siinä vain on se hankala homma, ko palkinot maksaa paljo ja väkeä on vähä. Pitäs saaja lissää kilpailijoita, että olis varraa ostaa parempia palkintoja. Pikku seurat toimi pienelä budjetila muutenki. Mutta pilkkijöitä ei houkuta, jos on huonot palkinot. Hyvissä ajoin ko ilmoittais, että olis kova potti tievossa, niin mie uskon, että ihmiset innostuis tulhen. Siihen vielä ko mainostais kovasti kunnan kauneutta ja erikoisuutta, niin luulis tärppäävän. Son pilkkitermilä ilmastuna, että ko kunnola mäskää, niin son aina isompi saalis. 

     Kireitä siimoja kaikile. Muistakkaa istua kovasti avanon äärelä ahvottumassa.


Ps. Pilkkiviikosta löyvvät tietoa osotheesta: pilkkiviikko.blogspot.com. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...