maanantai 17. tammikuuta 2022

Luononvoimat jyllää

      "Soli kyllä melkonen myräkkä ajella illala. Lunta tuli vaakatasossa ja kunnola ja välhin oli tuiskuttanu tien umphen. Onneks on vähä korkeampi auto, mutta kyllä sitä nelivetoa kaipais. Non vain niin kalhit, ettei niihin taijja riittää tämän perän oravannahat, vaikka kaikki sais pyyettyä.

     Monta hyvvää menopeliä sitä täälä tarttis. Kunnon kelkkaki pilkkihomhin ja vaikka ansajotoksele olis soma olla. Vaikka kyllä tuola vanhalaki vielä ajjaa. Huollattaa vain ajalhan. 

     Kauhula seuranu tuota kouhottamista. Ko net meinaa, että pitäs siirtyä kokonhan sähkölä toimimhin ajopelhein. Son siinä kinthala, että mie ymmärän sen autojen kohala. Ko vain ensin hoitavat meilekki sitä julkista liikennettä. Ko nuot meijjän bussit kulkee yhtä koska ja ko niitä vähäsiäkhän ei kulje ko Hetasta ja Kilpisjärveltä alas käsin. Täältä sivukyliltä ei pääse mihinkhän ilman ommaa autoa.

     Sähköautot nene taas on niin riethan kalhikki, että niihin ei riitä kenenkhän rahat. Pankkiakhan ei voi ees ryöstää ko nekki on viety täältä pois. Että semmosta.

     Tässäten soli lehessä juttua sähkömoottorikelkoista. Son jo viimisen pääle pöljä juttu. Mitä se hyövää, vaikka pääsisit sillä sata kilometriä reittiä myöten, ko pitäs päässä umpista pitkin reki kuormassa yömukin. Ja poromiehet saattaa olla viikonki mettässä. Ei se paljoa ilahuta ko reki olis vara-akkuja täynä. Siinä saattais tulla nälkäki, ko mukhan ei mahtuis ennää sapuskaakhan. 

     Son kyllä pitemän pääle pöljää ajatellakhan tuommosia, mutta minkä tehet, ko ei ole käytänön asiat oikhen hanskassa.

     Taitaa olla parempi keskittyä tuohon leivälä toimivhan lumikolhan ja rykässä piha puhthaksi. Vaikka saattaa kyllä käyvvä niinki, että joutuu soittamhan naapurin pyörähtämhän rattorin kans. Kohtapa sen näkkee. Siinäpä se aika kulluu ko kollaa juoksuttaa. Liikunnallista maanantaita teilekki."



     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...