maanantai 27. syyskuuta 2021

Hietajärvi


       "Viimhein se tuli mullaki käytyä sielä Hietajärvessä. Siittä paikasta on kuullu paljon juttuja ja eikä se mikhän ihme olekhan. Kirkasvetinen järvi mettän keskelä, hiekkarantoinhen, on hieno retkipaikka. 

     Ketomellassa, Ounasjoen sillan jälkhen, löytyy Peltovuomasta käsin tultuna parkkipaikka tien laijjasta. Siittä vain lähtee polkua pitkin kävelhen. Matkaa Hietajärvele tien laijasta ei tule kyltin mukhan ko kolme kilometriä.  Hiekkapolkua pitkin on köykänen kulkea. Kohe soppii hyvin huonompijalkasellekki. Puolen kilometrin päästä löytyy porokaarre. Sitäki kannattaa käyvvä samala vilkasemassa.

     Maasto on komeaa jäkäläkangasta. Justhin semmosta metton näköstä. Pitäs joskus käyvvä seku mettälä sielä päin. Välilä löytyy parit pitkospuut ja hieno lampiki, jos vaikka halvaa istahtaa vähäksi aikaa. Maastopyöräilijöitä näky olevan melko paljo liikhelä. Onneks polku on leveä ja maasto semmosta, että sielä kyllä näkkee toisensa. Monessa muussa paikkaa pittää tosishan pölätä, ettei pääle ajeta. Mie en tiijjä onko nuissa läskipyörissä kelloja olemassa vai eikö net kehtaa niitä kilkutella. Olis se kuitenki somempi ko kuulis ko tulevat. Tai ainaki ko vähä hiljentäsivät kohala.

     Viimhein se järviki tuli vasthan. Vaikka ei se niin mahoton matka ole kävelä. Polku jatkuu tunturhin. Siittä pääsee Tappurhin ja sitä kautta takasi Hethan taikka toishen suunthan se mennee Pahakurun kautta Pallakselle. Mettähallitus on rakentanu rohki hienon laavun järven ranthan. Siinä oli soma paistaa makkarat ja istuskella kattelemassa maisemia. Ens kerrala pittää ottaa onki mukhan. Tiijjä vaikka pääsis kalanki paistamhan.

     Takasi lompsiessa, mie siinä mietin, että saattas olla komea paikka käyvvä ko lumi tullee. Pittääpä laittaa korvan takaa, jos sattuis olhen vappaata sillon, niin lähempä uuesthan kävästämhän. Son oikeasthan villi homma, ko sitä on kuitenki melko paljo reissanu, mutta omat kotinurkat on jääny vähemäle huomijole. Pittääpä alkaa harrasthan tuota kotiseutumatkailua enämpiki tulevaisuuessa."

Näitä makkararosvoja löyty montaki. Ei auttanu
selkää kääntää, jos halus ettei leipä lähe lenthon.

Komea koijju Hietajärven rannala.

Jos ei halva koko Hetta-Pallasta kävellä,
niin tätä kautta on hyvä kulkea lyhemästi.

Polku on hyvin merkattu maasthon.


     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...