maanantai 21. kesäkuuta 2021

Kesätapahtummaa pukkaa

      "Kylläpä oli rohki soma, ko kunta järjesti Hetan teolisuushalleila peräkärrykirppiksen. Saima pitkästä aikaa mekki kesätapahtuman. Halleila oli torimeininkiä koskaki, ko silloin joskus 80-luvula. Tässä olhanki yli vuosi pyöritelty peukaloita oikhen mishän käymättä. Toivottavasti ei jääny viimiseksi tänä kesänä. Meilä on täälä liian vähä tämmösiä pieniä tapahtumia.

     Mie laskin että sielä olis ollu viis tai kuustoista myymässä tavaraa. Näkkyy olevan vähä jokhaisela ylimäärästä rompetta. Ostajiaki oli melko paljo. Mainostaminen vain jäi vähä liian vähäseksi. Moni sanoki, että hei olhe kuulhekhan koko hommasta. Tämmösiä hommia pitäs mainostaa paremin. Enontekiön Sanomhin olis pitäny ainaki laittaa. Kunnalahan oli siinä oma sivuki ja tapahtumhinki olis voinu lisätä. Sitä lehteä ihmiset kuiteski lukkee.

     Pittää kyllä kotona vihjassa, että meiläki olis paljo käyttämätöntä tavaraa. Ko vain sais aikaseksi alkaa varastoa tyhjentämhän. Sitä ei itte tajuakhan kuinka paljo sitä kampetta kertyy vuosien saatossa. Varastot alkaa pikku hiljaa täyttymhän vaikka niitä aina välilä siivoaa. Lasten kampheita, huonekaluja, vaatheita, astioita ja muuta tilpehööriä.

     Vaikka sitä yrittää olla ostamatta tyhjänpäivästä, niin kyllä sitä siltikki kertyy. Kaikki laitethan talthen, jos vaikka joskus tarttee. Ja kohta sitä on sitte niin paljo, ettei ovesta mahu sisäle ko säkkivuori alkaa ovensuulta. Jos sitä sitte kokkeilis ens kerrala olla ittekki peräkärryn kans myymässä, että sais varasthon lissää tillaa seuraavile kampheile. Vaikka mie kyllä luulen ettei siihen taijja yks kärryriepu riittää ko juuri alkhun..."

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...