maanantai 22. maaliskuuta 2021

Marianpäivät 2.0

      "Son taas vuosi vierähtäny. Oli niin komea ilma, että ajastin seku kattelemhan mitä Marianpäivile oikhen kuuluu. Kovin oli hiljasta. Kaks kauppiasta oli kylälä. Vaikka eihän net Marianmarkkinat oikeasthan olhe. Oli siltikki soma nähä vähä muutaki elämää.

     Oli siinä jokunen kyläläinen kattelemassa kojujen valikoimaa. Mutta tuskin pojat kovin kovasti on saanhe kauppaa aikaseksi. Toivottavasti kuiteski sen verran, että kannatti tulla. Paikalisista käsityöntekijöistäkhän ei kukhan ollu laittanu myyntitelttaa. No sen ymmärtää ku täälä ole turistejakhan ko juuri joku.

     Häyvvymä nyt oikhen kovasti piettää peukkuja, että saisima äkkiä net rokothet ja ens vuona sitte voisima kulkea oikeasti Marianpäivätorila ja nähä väärtejä. Ei sitä kukhan jaksa koko aikaa istua kotona ja mettittyä. Nämät tapahtumat on muutenki katoavvaa kansanperinettä. Marianpäiviäki on vietetty herra ties kuinka kauvvan. Harmi vain ko näyttää siltä, että meiltä meinaa kuivettua kaikki tapahtumat muuteski. Ei pelkästhän koronan takia."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...