maanantai 15. maaliskuuta 2021

Miksi Enontekiöllä on niin hyvä ellää?


     Multon monta kertaa kysytty, miks täälä syrjäseuvvula kannattaa oikhen asua. Vaikka molemaki täälä Jumalan selän takana, kauppoja on vähäsen ja palvelukki harvassa, niiton olemassa monta muuta hyvvää syytä asua justhinsa täälä Enontekiöllä.  

    Pinta-alalthan meijjän kunta on Suomen kolmaneksi suurin. Silti asukhaita on alle kakstuhatta. Kylät on sijoittunhe enimmäkshen isompien teitten varsile. Väljyys ja rauhalisuus onkin yks syy.

    Rauhalisuuen lisäksi myöski kiireettömmyys on tärkeä asia mulle. Kaupungeissa ja isomissa asutuskeskuksissa kiire tullee joka paikassa vasthan. Kellon mukhan eläminen on liijjan stressaavaa Lapin asukille.


     Suurin syy ittelä on kuitenki luonto. Silmänkantamattomhin levittäytyvä erämaa, jokihnen ja järvinhen, antaa mahollisuuen rauhottua. Lisäksi met saamma osan elannosta ja ruuasta luonnosta. Erilaiset luononajat tarjoavat vaihtelua ja kokemuksia jokhaisele, joka sitä ossaa ottaa vasthan.

     Näitten eelä mainittujen suureellisten syitten lisäksi, ei kuitenkhan saa unohtaa pienempiä, arkisia asiojita. Paikaliset ihmiset muodostavat lujan pohjan meijjän kunnale. Täkäläiset asukhat ovat puheliaita, ilosia ja persoonallisia. Ilman heitä olis paljon tylsempi asua täälä."






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...