maanantai 19. lokakuuta 2020

Ensilumi


      "Kylläpä oli erikoinen viikonloppu. Perjantaina sai olla mettässä mustan maan aikana ja lauvantaina ko heräs, oli maalima valkonen. Ilthan mennessä sato semmoset 15 senttiä lunta. Kyllä kirkastu maalima kerrala.

     Perjantaina oli helppo löytää riekkoja, ko net näky selvästi valkosena. Tilane muuttu kyllä, ko kohta pääle sai kävellä sitte seuraavana päivänä. Mettässä alko näkhen paljo paremin ko lunta oli maassa ja puissa. Ainut vain ko hirvet ei sitte liikukhan parhin kolhmen päivhän. Sei ole mikhän tyhmä elikko, ko kyllä se tietää, että hänet nähhän selvästi ja jäljet jääpii lumhen."

                 

     Ensilumen tuloa odotetaan joka syksy. Ei niinkään innolla, mutta se on eräänlainen taitekohta syksyn ja talven välillä. Pimeys väistyy, kun tiellä ajaessakin lisävalot näyttävät paremmin. Nyt onkin viimeinen hetki vaihtaa talvirenkaat. Eilen kyllä näkyikin monen talon pihalla olevan operaatio käynnissä.


     "Muistakkaa sitte, että ei ajella ko Vataset konsanhan, ko tiet on taasen jäässä! Häätyy se joku tolkku senthän pittää!"

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hetan Marianpäivät

       "Niin se taasen vuosi vierähti. Marianpäivän markkinoila tuli piipahettua molempina päivinä. Lauvvantaina oli paljon myyjiä kylä...