maanantai 1. helmikuuta 2021

"Hiihä ohi"



     Eräällä autiotuvalla oli kaksi miestä riekonpyynnissä. Illalla he istuivat pöydän ääressä ja kuuntelivat kun pihalta alkoi kuulua ääniä. Miehet kuulivat selvästi kun joku tuli hiihtäen pihalle ja riisui sukset jalasta ja laittoi ne seinälle. Mutta sitten ei kuulunut enää mitään. Toinen heistä meni ulos katsomaan, kuka oli tullut kämpälle iltamyöhään, mutta hän ei nähnyt ulkona ketään. Miehet jatkoivat kummeksuen askareitaan ja vähän ajan kuluttua sama toistui. Tällä kertaa toinen miehistä meni ulos ja karjaisi kovalla äänellä: ”Hiihä ohi, jos ei passaa sisäle tulla!” Tämän jälkeen ääniä ei enää kuulunut.

*    *    *

      Samaisella kämpällä oli kerran kolme miestä keväisellä kalareissulla. Pilkittyään päivän miehet istuivat iltaa pöydän ääressä. Yhtäkkiä kaksi miehistä katsoi ulos ikkunasta. Miehet näkivät ikkunan edestä menevän hiihtäjän kovaa vauhtia. He menivät ulos katsomaan kuka siellä oli liikkeellä. Hämmästys oli suuri, kun lumessa ei näkynyt jälkeäkään suksenladusta.


                                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...