maanantai 4. toukokuuta 2020

Joukhaiset


     "Son nuot joukhaisekki taas tulhet. Äkkiä se talvi meni. Kohta liianki hopusti. Tuntuu ko ei olis mithän taasenkhan keriny tekhen. Vaikka mulle se talvi on enämpi semmosta rauhottumisaikaa. Mitä nyt pittää työn ohela lunta pukata, urheilla, kuvata revontulia ja vähä muutaki pientä.


     On tuo joutten aika komea lintu olemassa vaikka en mie siittä oikhen muuten perustakhan. Tuntuu, että kohta niitä on liikaa ko hanhet vähenee. Net ko pakkaa pesimhän samoila paikoila ja joutten ei siittä oikhen tykkää ja hätistää menhen. Mutta kyllä niitä kattoo ko vasthan tullee."


     Laulujoutsenet ovat ensimmäisiä kevätmuuttajia. Linnut saapuvat heti ensimmäisten lämpimien päivien aikana, asettuen talvisuliin oleilemaan. Joitain lintuja on jopa talvehtinut täällä, vaikka lämpötila on välillä ollut -40 astetta. Tarpeeksi isoja sulapaikkoja ja ruokaa näköjään löytyy tarpeeksi talvisinkin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...