maanantai 20. huhtikuuta 2020

Riethan hoppu



   "Molen seuranu nuita toisia eläviä, ko niilä on aina joku viholisen hoppu jonnekki. Tien pääläki ko ajelet, niin kohta on joku pershessä kiini ja mennee ohi. Ylhensäkki son kylläki norjalainen, mutta kyllä net ossaa suomalaisekki. Ja monesti nekki ruukaavat ajjaa semmosilla mukamaste paremilla autoila. Mie en kuiten osta liian hienoa vehettä, jos sillä pittää ajjaa nuin lujjaa.

     Isola kirkola ko on käymässä, niin sielä se vasta hulina onki. Sielon vishin kaupat liian vähä aikaa auki, ko melkheinpä juoksevat sisäläki, että kerkiävät. Meilä on täälä hyvät kaupat, ko jokhaishen kerkiää hyvin.

     Molenki ajatellu, että nuile kiirheisille etelän ihmisille pitäs järjestää semmonen hiljasuus- ja kiirhettömyysretriikki vai mikä se nyt olikhan. Viikoksi tulla tänne, pelkästhän istumhan ja olhen. Siinä net sais verenpainhet ja ressit alas. Tieten se pitäs piettää sillon ko ei ole nuita sääskiä. Muutenhan net tolvais ko porot, pitkin kankhaita sääskiä karkhun ja taas painhet nousis. Tosin mie kyllä tietäsin muutaman täkäläisenki, joile se sopis oikhen hyvin. Mien ymmärä mistä non oikhen semmosen kiirhen löytäny. Son kyllä häytyny olla jossaki tarjouksessa taikka sitte non saanhe sen kylkiäisenä.

     Istaha sieki mäthän pääle taikka kivele, ko löyvvät mielheishen. Aina parempi ko solis veen äärelä. Piipustelet rauhassa ja vain kattelet vettä. Annat aivojen käyvvä tyhjäkäynnilä. Ei aina tartte ajatella. Välilä on terhveellistä vain olla.

     Ko son valitettavasti nykyhjän niin, että nykyihmiselle pittää olla valhmiiksi pureskeltu paketti, ettei vain mene aikaa hukhan. Jos kerran aika on rahhaa, niin mikä son tässä sitte miljonäärinä istuskella."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...