keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Lahjoja helpola.

     

      "Ompa soma! Mie vilkasin kaupala käyvvessä ilmotustaulua. Pääsee taasen melko helpola lahjanhankinnassa. Ensin perjantaina rivihallien liikhet piettää joulunavajaiset ja lauvvantaina onki liikuntahallila joulumyyjäiset. Pittääki lähteä heti aamusta liikhele, että kerkiää ostaa joululeivonaiset ja pukinkonthinki täytettä, ennenku muut ostaa kaikki. 

     Hyvä, että ihmiset jaksaa ahkeroijja ja puurtaa vuojesta toishen. Ja järjestää tämmösiä somia pikku tapahtumia. Emmä met tietenkhän pysty kilpailhen nuijjen isompien, niinku Kittilän jouluyön kansa, mutta kuiteski omile järjestämä jotaki hauskaa. Niin se pittääki.

     Ku vain jaksais ihmiset sitte lähteä kathon näitä. Laiskuus on monele tutulekki tullu. Ko sielä ei kuulema ole mithän. Häätyykö sitä aina olla maalimaa mullistavvaa ohjelmaa. Jos ei muuta, niin käypii kahvistelemassa samala ku käypii kaupassa. Ei sole niin mahoton homma. Mutta ku pakkaa saki erakoitumhan. Kumma ku ei senthän ruokaa jo kotia tilata.

     Pittääki kuttua välilä naapuri kahvile, ettei siittäkhän tule aivan erakkoa. Sielä se yksikshen aina touhuaa. Olen mie välilä käyny raatimassa ja auttamassa jossaki hommassa.

     Toivoma viikonlopuksi hyvvää keliä, että ihmiset lähtee liikhele. Mie ainaki lähen kattomhan molempina päivinä, vaikka solis mimmonen keli. Nähhänpä sielä!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valosaa on.

       Istuskelen keittiössä iltateetä juoden. Katselen ikkunasta ulos ja mietiskelen kaiken maailman asioita. On valoisaa vaikka kello on j...