maanantai 28. marraskuuta 2022

Pienet ystävämme

 

      "On siinä vilskettä. Laitoin illala uuen talitangon puuhun roikkumhan. Aamusta asti on tiaset hakanhet sitä. Hyvin näkkyy maistuvan. Talitiaset hakkaa niin kovasti, että isoja muruja ja siemeniä lentelee jatkuvasti maahan. Sieltä sitte harakat kerrää net paremphin suihin. Katto sie! Nyt siihen pyörähti närhiki saalhinjaole.

     Näin pakkasela sonki tärkeää syöttää nuita lintuja, ko net ei muuten oikhen selviä talven yli. Niitä kuolis nälkhän ja kylhmän koko paljo muuten. Eikä se paljoa maksa. Siemeniä ja jonku verran talipalloja. Ei kauheita vaaji. Mie ruukaan vielä pujottaa narhun hirven ja poron kuuta ja laittaa niitäki roikkumhan. Tiaset ei kylläkhän niistä tykkää niin paljo, ko nuista kaupan palloista, mutta kyllä nekki kylmälä kelilä kaupaksi mennee. 

     Telkkarista tulleeki nykyjhän pelkkiä uusintoja ja kaiken maaliman hömppää, niin että tätä ommaa luontokuvvaa kattelee paljo mieluumin."







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...