maanantai 15. elokuuta 2022

Voi rietas.

 

     "Nyt net riethat on sitte tulhe. Polte vain tuntuu vähän väliä ja mithän ei nävy. Illala et pysty ulkona mithän tekhen, ko tuntuu, että silmän ympärystät syöhän väkistenki. Mustikassaki ko yritti käyvvä, niin ei siittäkhän meinanu tulla mithän. Näkymättömät viholiset ko ei pelkää sääskimyrkkyäkhän. Net saakelit löytää kyllä semmosen pilkan, mihin ei ole myrkky leviny. Aivan sieppaa välilä, ko olis vaikka mitä tehä, mutta ko ei oikhen pysty.

     Sie kyllä tiijjät mistä mie oikhen puhun. Non net kesän pahimat vitsaukset nyt tulhe. Justhinsa ko aloima pääshen sääskistä ja mäkäristä rauhhan. Nimittäin polttiaiset. Non niin pikkusia perkelheitä, ettei niitä taho nähä, eikä niihin oikhen tehoa myrkkykhän. Net syöpii sisälä ja ulkona, päivälä ja pimeän aikana. Vaikka talo tuntuis kuinka tunkkaselta ja kuumalta, niin ikkunaa et voi auki piettää. Net riethat ko tullee sääskiverkostaki läpi.

     Ainut mikä helpottaa on kova tuuli. Silloin net ei pysty lenthän. Ja näitä viholisen ihanuuksia meijjän pittää kestää pakkashin asti. Sillon net alkavat katoamhan. Hirven nylyssäki on äijät yhtä veressä ko itte elukkaki, ko net verikäsilä huitovat ja pyyhkivät naamaa. 

     Onneksi son kuitenki melko lyhkänen aika, mikä meijjän pittää kärvistellä niitten kansa. Mutta emmä met kuitenkhan vaihtais niitä hirvikärpäshin. Net net kuulema vasta ilkeitä ouvvat. Saunan jälkhenki vielä tukasta kömyävät esile.

     Nyt onki hyvä aika alkaa huolthan pyssyt kunthon. Ens viikonloppuna alkaaki sorsanpyynti ja pääsee kokkeilemhan, saisko tuole iän ikusele kanale vähä parempaa tilale. On se kyllä sen verran parempaa, että kannattaa pyytää vaikka ei saiskhan."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...