maanantai 31. tammikuuta 2022

Pakkasen pillaama

 

    "Kolmekymmentäkaks astetta... mie tiirasin aamula mittaria silmät ristissä. Se tuo ikänäkö vaikuttaa niin monhen asijhan nykysten. Piti kattoa parhin kerthan, että on se niin paljo. Ei se pakkanen muuten elämhän vaikuta, mutta ko meinasima lähteä Hethan siihen hiihtotapahtumhan. Jos ei muuten, niin ainaki toimittajale henkiseksi tueksi. Vaikka ei se hihtaaminen nyt niin kauheaa senthän ole, mutta emmie sitä oikhen rakastakhan. Toishaalta, mielumin mie kyllä hiihän mettäsuksila. Tosin ei nyt kyllä tartte haaveilakhan lähöstä ko oma pakkasraja mennee reiphasti ylitte. Tuskin se siittä lauhtuu tarpheksi.

     Sen sijhan mie taijjan lähteä lompsimhan lumikengilä pikkumukan. Semmosen lyhyen ja lepposan hikilenkin. Ei kuitenkhan liian raskhan, ko tuntuu vähä lentsun oirheita. Pakkasessa puuhatessa pyssyy pöpökki paremin kurissa. Ko vain huolehit, ettet pääse kylmettämhän itteästi. Sen jos tehet, niin saat piettää muutaman pirttipäivän sen jälkhen. Pittää vishin laittaa tikkuri possanoovan pääle varmuuen vuoksi. Ja vaihtaa tuulitakki sarkatakhin, niin senthän vähä henkii. Ettei senthän läkähy jokiruthon sielä taajoessa.

     Aamunkajo näyttää jälhen kerran kauhniilta. Etelän puolela auringon nouseminen värjää taihvaan kullankeltaseksi ja pohjosessa näkkyy hienot pastellisävyt. Aamukahvia juojessa, sitä taasen miettii, kuinka sitä onkhan etuoikeutettu, ko saapii asua kotiseuvvula, tämmöselä hetkelä. Luonto on yksinkertasesti vain niin kaunis, että se saapii mielen herkistymhän. Pitäs alkaakki kokkeilemhan maalaamista pitkästä aikaa. Koulussa mie osasin jonku verran piirtää ja maalatakki. Sen taijjon pitäs vielä opetella uuesthan. Solis soma, ko ossais sillälaila ikustaa meijjän kunnan kauneuvven. En mie senthän mikhän Vankokki ollu kouluaikana, mutta sommaa soli. Meni aika äkkiä touhutessa ja tuli soma mieli.

     Ei se auta ko alkaa laithan raasuja pääle ja lähteä kattomhan pihale, onko linnuila tarpheksi syömistä. Talipallot on käyhe taas hyvin kaupaksi. Pittää se niitä tijasiaki muistaa, että pärjäävät talven ylitte. Ei muuta ko lähe sieki ulkoilhen, ees vähäksi aikaa. Sepä pysyt sieki terhveempänä."

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...