maanantai 3. tammikuuta 2022

Kenkäilyn merkeissä


     "Kävästin lumikenkäilemässä kauppareisun päätheksi. Uuenvuojen ruuat on hankittu ja hakastimpa muutaman raketinki. Ei mahottomasti, mutta sen verran, että tunnelhman pääsee. Meijän kylälä ko ei niitä kauheasti ennää ammuta. Sillon ko läpit oli pieniä, enämpi juhlithin.

     Ajastin luontokeskuksen pihhan ja hyvä ko sain auton mahtumhan parkhin. Siinoli varhman kymmenkunta autoa valhmina. Vishin oli muukki saanhe saman ajatuksen lähteä ulkoilhen. Ei siinä mithän. Pakkasta semmoset -15 ja muutenki komea keli. Laitoin kengät jalkhan, sauvat käthen ja eiku kiikkumhan Jyppyrälle. 


     Polku oli niin kova, ettei siinä olis tarvinu kenkiä ollenkhan. Välilä kävelin umpista pitkin. Seurasin polkua vanhoile rappusille, ettei juuri olis päässy liian helpola. Eikä sitä kautta tosijhanka ollu keveä kulkea. Siinä jyrkässä kohassa ollu lunta ko korkeinthan nilkhan asti ja kivikossa saanu siksi oikhen pitoa. Mutta sinnilä menin, ko siittä oli joku muuki kiikkunu aikasemin, enkä mie kehanu olla sen huonompi. 


    Hikihän siinä taajoessa tuli, mutta kyllä soli sen arvosta. Laavulta oli komeat näkymät. Aurinkoki melkhein pilkisti Sammalvaaran takkaa. Kohtahan se taas näkkyyki. Olettako huomanhe, että meilä on kohta kaamos ohitte. Ei sitä ehtiny ees kunnola tajutakhan. Viikon päästä se suurinpiirthein näkkyy meilekki.


     Takasin autole kävelinki enämpi umpista pitkin. Kyllä son hienon näköstä ko puissa on tykkylunta ja taivas punertaa kauhniisti. Saapii omhan tahthin tallustaa mettän keskelä, ko ei paljoa ääniä kuulu. Rinhen alla kattelin, ko turistit laski mäkeä. Oli niilä hauskaa.

     Sitä mie vain mietin, samala ko kattelin niitä, että ko rinnettäki oli tehty valhmiiksi jo aika paljon, niin miksikhän sitä ei oltu jo aukastu? Jouluna tullee monet kotona käymhän ja näkkyy nuita koti- ja ulkomaan turisteja melko paljo olevan, niin eikö se kannattais aukassa aikasemin? Son vain minun ajatus, mutta kannattais oikeasti miettiä olisko siinä mithän ideaa. Kattokko palvelut ja aktiviteetit palvellee ihmisiä ja tyytyväinen turisti tullee toistekki."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...