maanantai 29. marraskuuta 2021

Joulumyyjäisissä.


      "Kyllä noli rohki laimean tuntoset joulumyyjäiset viimi vuona. Vähä myyjiä ja väkeä juuri kethän. Pääsi sitä senthän väärtien kans raatimhan ja kahvinisut ostamhan. Hyvä että kuitenki jotaki tapahtumia senthän pietethin, ko muuten on niin vaisua kylilä. Mutta tosi turvalisesti noli silloin järjestettykki. 

     Tänä vuona myyjäiset oliki sitte jo koko normaalit, vaikkakhan parin vuojen takashen väkimäärhän ei kuitenkhan päästy. Väkeä pääsi käymhän kuitenki hyvin. Myyjiä vain oli vähälaisesti tänä vuona. Net ei tieten jokku uskala lähteä tuommoshen tapahtumhan. Mutta hyvin net menit. Ihmiset kuljit maskit päässä ja piethin väliä muihin. Niinku pittääki. Kaikki tuntu olhen ilosela päälä. Näkihän sielä väärtejä pitkästä aikaa. Hyvä kuitenki, että jotaki senthän järjestethän. Ihmiset kaipaavat näitä sosiaalisia tapahtumia. Kevhällä Marianpäivät peruthin koronan vuoksi, mutta Väärtipäivät senthän oli. Muutenki tapahtumien perruutuksia on ollu joka puolela.

     Myyjiä oli tänä vuonna neljätoista. Normaalisti niiton kolme-neljäkymmentä. Ihmiset satsaavat myyjäishin kovasti. Tavaraa on tarjolla monhen lähthön.  Käsitöitä, leivonnaisia ja paljo muutaki löytyy pukinkonthin. Muutama lahja on jo hankittuna. Myyjien puolesta tosin olis toivonu, että ihmiset olisivat rohkeamin olhe liikhellä. Tosin tuo pakkanenki verottaa kävijöitä, luultavastikki enämpi ku korona. Mutta ny häätyy lähteä kotia kahvinkeithon ko ostethin pussilinen joulutorttuja mukhan. Jos kuttuis naapurin kylhän kahvistelemhan, ko sei itte kehanu näin mukamaste kylmälä ilmala lähteä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kevät keikkuen tulevi.

       "Olipa meilä tässä somat kelit. Viikon piti oikhen kevhäistä. Lumet suli silmissä. Pääsiäisenä ko kävi pilkilä, olit järvet aiva...