maanantai 22. kesäkuuta 2020

Huilaappa vähä.


     "Tässon kevhän mithan tullu kaiken maaliman ajatuksia mielhen. Luonossa kulkeminen rauhottaa ja pistää miettimhän. Molema saanhe olla rauhassa koronasta, ainaki vielä. Sääntely oli hyvä, mutta se tekkee tiukkaa matkailulle ja ihmisille. Toivoma kuiteski vilkasta kessää, silläki uhala, että se saattaa tuua sen peijakhan tännekki. Enontekiö kuitenki ellää vahvasti matkailusta. Ilman turisteja meilä olis koko hiljasta täälä. Eikä olis nuita liikheitäkhän niin paljoa.

     Pitkä kevät on ollu soma. Pilkkikeliä on piisanu ja lintuja on saanu vahata oikhen kunnola, ko vain muutamat paikat on sulanhe ensinä. Nyt son lumi kyllä saanu kyytiä oikhen kunnola. Tänä vuona on taas saanu oikhen tosissa olla sitä mieltä, että kyllä tämä on paras paikka ellää.

     Tulva ko vielä vähä laskee, niin saama taas alkaa kalastamhanki. Siinä on kulinarismia kovasti, ko pääse tauron keithon. Luonossa kulkeminen lissääntyy muutenki.

     Soma on ollu tehä pihahommia. Ei ole oikhen nuita kavereitakhan lennelly vielä. Pitäs syyvvä valkosipulia talven ajan, niin ei tarttis niistäkhän välittää. Sais tosin rauhassa istua yksin sohvalaki eikä vierhakhan häirittis. On se sen verran mätö haijju, että heikoimpia kuojotuttaa.

     Nyt ku olema jussinki juhlinhe, niin saama viralisesti alkaa kesän viethon. Tölmäämä venhet vesile ja lähemä verkostelhen. Paistama makkaraa ja sauvvulihaa valkealla ja pistämä mettäpannunki keittistangon nokhan ja keitähytämmä oikhen kunnon kahvit.

     Siinä sitte leppuutamma silmää veen äärelä, hörppäämä välilä kuksasta ja annama sielun täyttyä Lapin kesästä, että jaksama taas talven taajoa."
   

   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Akkujen latausta.

       "Tet varhman oletta joskus olhet tilanthessa, jossa tunnetta ittenne oikhen väsynheksi. Mie en tarkota semmosta fyysistä väsynys...