maanantai 22. helmikuuta 2021

Etiäinen     Oletko koskaan kuullu jonkun tulevan portaille, kopistelevan kengät lumesta ja avaavan oven, mutta ketään ei kuitenkaan näy? Jos olet, niin olet kokenut etiäisen.

     Etiäistä voi kutsua aisteilla havaituksi, selittämättömäksi kokemukseksi. Sitä ei ole kaikilla, vaan niin sanotuilla väkeväverisillä. Etiäinen kulkee omistajansa edellä, aivan lyhyestä hetkestä, useampaan vuorokauteen, ilmoittaen vieraan kylään tulosta. Etiäistä ei tarvitse pelätä, koska se on harmiton.

     Ennen vanhaan etiäiset olivat paljon yleisempiä. Nykyajan kiireet ovat verottaneet niiden olemassa oloa. Vai olisiko, ettei niitä enää joudeta huomioimaan. Etiäisiä esiintyy kuitenkin enemmän vanhojen ihmisten parissa kuin nuoremman polven. 


     "Mie kuuntelin kerran kotona, ko tuli auto pihale. Porthailta kuulu ääntä, ko lumia kopistelthin kengistä. Sitte ovi aukasthin, tömistelthin lissää ja väliovi aukasthin ja panthin kiini. Mie vilkasin eteishen, mutta ei sielä kethän ollu. Koiraki tuli kattomhan vierasta. No, mie menin siittä keittijhön ja laitoin kahvin tippumhan. Tiesin, että kohta tullee vierhaita käymhän. Ei siinä keriny kahvi kunnola tippua, ko pihale tuli auto. Väärti pyörähti kylhän. Ihmetteli, ko kahvi ootti jo valhmina."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skaimmadas

      -"Siinä se viimhein on, kyllä sitä saiki ajjaa. Mönkijhän tuli kilometrejä melkosesti. Ja vähä joutu vielä kävelhenki. Mutta ei j...